fbpx

Malta Vize Danışmanlığı

Malta Vize Danışmanlığı

Malta vize danışmanlığı, alınacak olan vizenin türüne bağlı olarak değişiklik gösterir. Bu nedenle vize başvurusu yapılmadan önce vize türünün belirlenmesi gerekir. Danışmanlık alınarak vize başvurusu yapmak kişilere büyük kolaylık sağlar. Bunun nedeni; danışmanlık veren kurumun bu konuda profesyonel olmasıdır. Malta’ya alınmak istenen vize için istenilen belgelerin ne olacağı danışmanlık veren kurum tarafından tam anlamıyla ve doğru bir şekilde bilinir. Bu da hazırlanacak olan evrakların ilk seferde kabul edilmesini sağlar. Malta vizesine başvuru yapmak için danışmanlık alınmıyorsa öncelikli olarak Malta vize başvuru ve koordinasyon merkezinden randevu alınması gerekir. Başvuru; merkez aranarak ya da internet üzerinden kısa bir sürede alınabilir. Ancak kişi danışmanlık alarak başvuru yapacaksa danışmanlık kurumu randevuyu direkt olarak kendisi alır.

Malta Vize Formu

Malta vize danışmanlığı alacak kişiler seyahat amacına göre vize türünü belirler. Ardından vize formunu eksiksiz ve doğru bilgiler ile doldurur. Vize formu doldurulurken danışmanlık veren kurumdan yardım alınır. Bu vizenin olumlu sonuçlanması adına son derece önemli bir adımdır. Doldurulan vize formu ve istenen diğer evraklar yine danışmanlık verilen kurum tarafından vize başvuru merkezine verilmeden önce kontrol edilir. Eksik ya da hatalı bir belge olması durumunda evraklar teslim edilmeden hemen tekrar düzenlenir. Bu adım başvuru yapacak olan kişiye zaman kazandırmış olur.

Malta Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Malta vize danışmanlığı ile vize başvurusu yapacak olan kişiler evrak eksiği gibi bir durumla karşılaşmaz. Vize başvurusu için gerekli olan evraklar danışmanlık verilen kurum tarafından vize türüne göre bağlı olarak öncesinden hazırlanarak başvuru yapacak olan kişiye verilir. Malta Schengen vizesi için başvuru yapacak olan kişi; seyahat amacını, konaklama bilgilerini, ülkesine geri döneceğine dair kanıtı ve maddi durumunu gösteren belgeleri hazır halde bulundurmalıdır. Vize için gerekli evraklar vize türüne göre değişiklik gösterir. Ancak her vize türü için ortak evraklar vardır. Bu evraklar aşağıdaki gibidir;

  • Eksiksiz bir şekilde doldurulan vize başvuru formu
  • Yeni çekilmiş biyometrik fotoğraf
  • Pasaportun ilk sayfası ve işlenmiş olan bütün sayfalarının fotokopisi
  • Nüfus cüzdan fotokopisi
  • Gidiş-dönüş uçak bileti kopyası
  • Ülkeye döndükten sonra en az 15 gün daha geçerliliği olan seyahat sağlık sigortası
  • Kişinin adına düzenlenen otel rezervasyonu
  • Son 3 aya ait bankadan alınan hesap döküm defteri
  • Çalışan kişiler için iş yerinden alınan izin belgesi
  • SGK giriş belgesi
  • Maaş bordrosu
  • Sigorta hizmet dökümü
  • Seyahat amacının ne olduğuna dair yazılacak olan Türkçe ve İngilizce mektup

Yukarıda verilen evraklara ek olarak alınacak olan vizenin türüne bağlı olarak ekstra evraklar istenebilir. Bu konuda kafa karışıklığı yaşamamak adına vize türüne bağlı olarak istenen belgelerin danışmanlık verecek olan kurumdan öğrenilmesi faydalı olacaktır.

Malta Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Malta vize danışmanlığı alınarak yapılacak olan başvuruların olumlu sonuçlanma olasılığı oldukça yüksektir. Malta vizesi ortalama 7 ile 10 iş gün içerisinde çıkar. Ancak bu süre belgelerin eksiksiz ve doğru bir şekilde teslim edilmesiyle doğrudan bağlantılıdır. Özellikle teslim edilen evrakların hatalı bilgilerle doldurulması hem sürenin uzamasına hem de vize başvurusunun olumsuz sonuçlanmasına neden olur. Böyle bir durumda kişiler zaman ve para kaybı yaşayabilir. Bu durumun önüne geçebilmek için danışmanlık alarak vize başvurusu yapmak mantıklı olacaktır.

Vize başvuru merkezlerinin yoğun olması nedeniyle seyahat planlanan tarihten en az 4 hafta kadar önce vize başvurusunu yapmak gerekir. Tatil günleri ve başvuru merkezinin yoğunluğu göz önüne alınarak başvuru yapılması vizenin istenilen tarihte çıkması için oldukça önemlidir. Malta vize danışmanlığı ile başvuru yapacak olan kişilerin ne zaman başvuru yapacaklarını düşünmelerine gerek yoktur. Bu danışmanlık verilen kurum tarafından ayarlanacaktır.

Whatsapp İletişim
Whatsapp Destek
Merhaba.
Vize başvurusu mu yapmak istiyorsunuz?
Hotline
+905455724955