fbpx

İsrail Vize Danışmanlığı

Israil Vizesi Danışmanlığı

 

İsrail vizesi danışmanlığı seyahat amacınıza ve gidiş şeklinize göre değişkenlik göstermektedir. İsrail yönetimi altındaki toprakları gezmek, seyahat etmek için vize zorunluluğu vardır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için yeşil pasaport harici seyahat öncesi vize alma mecburiyeti bulunmaktadır fakat diplomatik, hususi veya hizmet pasaportu olan kişiler üç aya kadar İsrail’e gelip ziyaretlerini gerçekleştirebilirler. Bu pasaport sahipleri bir vize başvurusunda bulunmadan üç aylık süreç dahilinde seyahat edebilir.

Normal kırmızı pasaport sahipleri ise İsrail vizesi danışmanlığından faydalanmak zorundadır. Vize başvurusu İstanbul’da olan vatandaşlar için İsrail Başkonsolosluğuna başvurarak yapılabilir. İstanbul dışı şehirlerde ise Ankara’daki İsrail Büyükelçiliğine başvurularak da gerçekleştirilebilir.

 

İsrail Vizesi Danışmanlığı Randevu Başvuruları

 

İsrail vizesi danışmanlığı için yapacağınız randevu başvuruları İstanbul’daki İsrail Başkonsolosluğu ile Ankara’daki İsrail Büyükelçiliği arasında farklılık göstermektedir. İstanbul’daki İsrail Başkonsolosluğundan randevu alabilmeniz için İsrail Başkonsolosluğunun web sitesine girip online randevu sisteminden faydalanmanız gerekmektedir. Fakat vize başvurusu Ankara’daki İsrail Büyükelçiliğinden yapılacak ise büyükelçiliğin mail adresine mail atılarak randevu talebinde bulunulmalıdır.

Seyahat hedefleriniz doğrultusunda eğer turistik bir amacınız varsa vize ücreti alınmamaktadır. İsrail vizesi danışmanlığında en çok dikkat edilmesi gereken nokta randevu sürecidir. İşlemin yoğunluğundan ve yüksek talep sebepleri neticesinde randevu bulmak beklenildiğinden daha meşakkatli olabilmektedir. Randevu almadan İsrail Başkonsolosluğuna girmek mümkün değildir, bu nedenle vize başvurusu için gidildiğinde mutlaka randevunuz olduğundan emin olmalısınız. İsrail vizesi danışmanlığı kapsamında vize randevuları en fazla bir buçuk ay sonrasına verilebilmektedir. Daha ileriki tarihler için randevu alınamamaktadır.

Bireysel olarak yapılacak vize başvurularında dosyaların eksiksiz bir şekilde hazırlanması ve teslim edilmesi gerekmektedir. Vize başvurusu için değil de bu süreç hakkında bilgi almak maksadıyla iletişime geçmek için İsrail Konsolosluğunun telefon numaraları vasıtasıyla iletişim kurabilmek mümkündür. Konsolosluk çalışma saatleri kapsamında sabah saat 10.00 ile öğlen 13.00 arası vize başvurularını kabul etmekte ve evraklar alınmaktadır. Öğleden sonrası için randevu almak mümkün değildir. Öğleden sonra 14.00’ten sonra ise İsrail Konsolosluğunu arayıp dilediğiniz konuda bilgi alabilirsiniz.

 

İsrail Vizesi Danışmanlığı Başvuru Dosyası

 

Başvuru Dosyası Hazırlanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

İsrail vizesine başvurulmadan önce birtakım evrakların hazırlanması gerekmektedir. Bunların içerisinde uçak bileti ve kalacak yer, otel rezervasyonu gibi dosyanın olup olmaması başvurana kalmıştır. Neticede başvuru süreci dahilinde olumsuz sonuçlanabileceği durumda bu rezervasyonları iptal edilmesi gerekebilir. Yine de uçuş ve otel rezervasyonları halihazırda yapılmış ise dosyaya eklenmesi elzemdir. Bunların yanı sıra uçak ve otel rezervasyonları yapılmamışsa banka hesaplarınıza bir miktar paranın olması süreci daha iyi etkileyebilir.

Reşit olmayan 18 yaş altı vatandaşların noter aracılığıyla muvafakatname belgesini alması gerekmektedir. Bu kişilerin randevu işlemleri ebeveynlerinin eşliğinde gerçekleştirilmektedir. Vize başvurusu için kullanılacak pasaportun en az bir yıllık süresinin olmasına dikkat edilmelidir. Yapılan başvurular ortalama bir haftalık süreçte sonuçlanmaktadır.

 

İsrail Vizesi Ücretleri ve Temel Prosedürler

 

Eğer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı iseniz ve yalnızca turistik amaçlar doğrultusunda vize çıkarıp İsrail’e gitmek isteniyorsa başvuranların bir vize ücreti ödemesi gerekmemektedir. Eğitim amacı ile İsrail’e giriş yapmak isteyenler ise altı veya bir yıllık süreler kapsamında vize ücretlerine tabi tutulurlar. Bu vize ücretleri ise İsrail Konsolosluğunun web sitesinde detaylı olarak bulunabilir.

İsrail vizesi danışmanlığı kapsamında başvurular bireysel olarak da yapılsa veya bir acenta tarafından da yapılsa süreç aynı işlemektedir. Türkiye’de yaşayan fakat Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar ise yine aynı işlemlere tabii tutulur, randevu kapsamına alınır ve konsolosluğa gidilmesi gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan kişilerin dikkat etmesi gereken bir diğer husus ise acenta aracılığıyla başvuruda bulunulsa dahi kendilerinin konsolosluğa şahsen gitmek zorunda olmalarıdır.

Whatsapp İletişim
Whatsapp Destek
Merhaba.
Vize başvurusu mu yapmak istiyorsunuz?
Hotline
+905455724955