fbpx

Küba Vize Danışmanlığı

Küba Vize Danışmanlığı

Küba vize danışmanlığı hizmeti Küba’ ya seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarına ve Türkiye’ de oturma izni bulunan yabancı vatandaşlara yönelik bir hizmet vermektedir. Hizmet Pasaportu, Diplomatik pasaport ya da Hususi Pasaport gibi resmi pasaport türlerinden birine sahip olan Türk vatandaşlarının bu tür vize işlemlerini yaptırmalarına gerek yoktur çünkü vize işlemlerinden muaf olarak görülmektedir. Bu muafiyet 90 güne kadar yapılacak Küba gezilerini kapsamaktadır. Diğer türlü pasaport türlerine sahip olan bireyler ise ülkeye girebilmek için vize işlemi yaptırmak zorundadır. Küba vizesi 30 günlük ve tek girişlik seyahat imkanı sağlayan bir vize türü olarak bilinir. Oldukça titiz bir şekilde vize işlemlerini yöneten ülkelerden biridir. Bu sebepten ötürü vize ret cevabı almamak için uzman bir vize danışmanlık hizmetinin alınması önerilmektedir.

Küba Vize Türleri Nelerdir ?

Yapılması planlanan Küba ziyaretinin asıl amacına göre vize türü belirlenmektedir. Belirlenen vize türüne göre geri kalan işlemler yapılmakta ve vize alınmaktadır. Küba vize danışmanlığı aracılığı ile seyahatinize en uygun vize türünü belirlemek ve bu belirlenen vize türüne göre bir yol haritası oluşturmak mümkündür. 3 çeşit vize türü bulunmaktadır. Bunlardan ilki Küba Ticari Vizesidir. Ticari vize, kısa süreli ve ticari bir eylem amaçlı yapılan seyahatler için alınması önerilen vize türüdür. Bir diğer vize çeşidi ise ziyaret vizesidir. Bu vize çeşidi ise belirli bir arkadaş ya da aile ziyaretinin yapılacağı zamanlarda alınmalıdır. Ziyaret amacı ile verilen bu tür vizede yaklaşık 30 gün boyunca seyahat hakkı sunulur. Bunlara ek olarak turistik gezilerin yapılmasına yönelik seyahatler için Küba Turist Vizesi de bulunmaktadır. Turistik vize, uzun süreli olmayan seyahatler için geçerli ve 30 günlük tek giriş sunan bir vize çeşididir.

Küba Vizesi Alabilmek İçin Gereken Belgeler Nelerdir ?

Vize başvurusu yapılırken talep edilen vize türüne bağlı olarak gereken evraklarda değişiklik görülmektedir. Ancak genel olarak Küba vizesi için:

  • Pasaport ,
  • Vize başvuru formu ,
  • Uçak bileti ya da rezervasyonu ,
  • Otel rezervasyonu ,

gerekmektedir. Başvurunun Küba Vize Danışmanlığı aracılığı ile yapılması halinde bu belgelerin tamamı gerekli değildir. Bunlar yerine pasaport yeterlidir. Konsolosluk tarafından talep edilen ek belgeler için iletişime geçilmektedir. Türk vatandaşlığına sahip olmayan bireyler için en az 6 aylık bir Türkiye sınırları içerisinde oturma izninin var olması gerekmektedir. Aksi takdirde vize işlemleri yürütülemez ya da yüksek ihtimal ile yapılan vize başvurusundan ret cevabı alınabilir.

Küba Vizesi Başvuru Formu

Küba vize başvurusu yaparken kurum tarafından talep edilen en önemli belgelerden biri başvuru formu olarak bilinir. Küba vize başvuru formu başvuruyu yapan kişiye yönelik birçok kişisel bilgi içermektedir. Bu sebepten ötürü konsolosluk makamları tarafından ciddiyetle incelenmektedir. Talep edilen kişisel bilgiler arasında kişinin kimlik bilgileri ve pasaport bilgileri yer almaktadır. Bunlara ek olarak kişinin seyahat bilgileri ve talep ettiği vize türü de bu bölgede bulunur. Vize başvuru formunun ilgili resmi makama iletiminden sonra form üzerinde herhangi bir düzenleme ya da değişiklik işlemi yapılmamaktadır. Bu nedenle başvuru formunun çok dikkatli bir şekilde eksiksiz olarak yazılması gerekmektedir. Buna ek olarak formda herhangi yanlış bir bilginin verilmemesi ve harf hatalarının bile yapılmaması başvurunun ilerlemesi açısından oldukça önemlidir.

Küba vize danışmanlığı hizmeti bu noktada bireye yardım etmektedir. Uzman kadrosu ve profesyonel çalışanları ile hata varlığını belirler ve resmi kuruma iletilmeden önce var olan hataları düzenleyerek başvurunuz ile ilgilenir.

Whatsapp İletişim
Whatsapp Destek
Merhaba.
Vize başvurusu mu yapmak istiyorsunuz?
Hotline
+905455724955