fbpx

Yunanistan Vize Danışmanlığı 

Yunanistan Vize Danışmanlığı

 

Yunanistan Vize İstiyor Mu?

Eğer bir Türk vatandaşı Yunanistan’a yolculuk etmek istiyorsa ve bordo pasaporta sahip ise bunun için vize gereklidir fakat yeşil, gri ve siyah pasaporta sahip olan Türk vatandaşlarının vizeye ihtiyacı yoktur.

Yunanistan Vize Türleri Nelerdir?

Yunanistan vize işlemlerini gidiş sebeplerine göre türlere ayırmaktadır. Yunanistan vize kategorileri ve istenen şartlar aşağıdaki sıralanmıştır;

Turistik Yunanistan Vizesi

Turistik amaçla Yunanistan’ı ziyaret etmek isteyen bordo pasaporta sahip Türkiye vatandaşlarının Yunanistan Turistik Vizesi ‘ne başvurması gerekmektedir. Seyahat süresi 90 gün ile sınırlıdır.

Ticari Yunanistan Vizesi

İş toplantısı, fuar, seminer ve benzeri ticari sebeplerden ötürü Yunanistan’ı ziyaret edecek bordo pasaport sahibi vatandaşlarının Yunanistan ticari vizesine ihtiyaçları vardır. Bu vizeye başvururken gereken evraklar; işveren mektubu, ticaret sicil gazetesinin fotokopisi, vergi levhası, imza sirküleri, SGK işe giriş bildirgesi, SGK hizmet dökümü, faaliyet belgesi,

Son 3 aya ait maaş bordroları, son 3 aya ait kişisel banka hesap dökümleri (imzalı ve kaşeli olmalıdır)

Aile/ Arkadaş Ziyareti Yunanistan Vizesi

Aile üyelerini ya da arkadaşını görmek için Yunanistan’a gitmeyi düşünen vatandaşların Yunanistan Aile/Arkadaş Ziyareti Vizesine ihtiyacı vardır. Bu vize türü 90 gün konaklama hakkı tanımaktadır.

Transit Yunanistan Vizesi

Yunanistan Transit Vizesi çift girişli veya çok girişli iki seçenek şeklinde olup 6 ay veya 1 yıl sürelidir. Pasaport süresi şartı koşan bu vize türü yolculuk bitiş tarihinin ardından 3 ay daha geçerli olmaktadır. Bu vize kısa süreli vize türleri arasındadır. Başvurular Yunanistan Konsolosluğu tarafından kabul edilmemektedir. Başvurmak için ihtiyacınız olan belgeler; Başvuru formu, pasaport, biyometrik fotoğraf, seyahat sigortası, gelir ve seyahat evrakları

Gemici Yunanistan Vizesi

Gemici Yunanistan vizesi için yat ya da gemi kaptanı olmak ve gemi adamı cüzdanı ile başvuruda ibraz etmek gereklidir. Ya da cruise gemilerinde, çalışanlar gemici vizesi başvurusunda bulunabilir.

Şoför Yunanistan Vizesi

Bir iş yerine bağlı olarak çalışan başvuru sahiplerinin (seyahat vizesinden farklı olarak ekstradan) bu vizeye başvurmak için ihtiyacı olan evraklar şunlardır. Şirket teminat yazısı, uluslararası sürücü belgesi, şirket sürücüleri listesi, ihracat izni, B1 ve B2 belgesi, sürücü güncel sabıka kaydı, şirket yazısı ve davet mektubu ya da iş ortaklığı belgesi (Avrupa Birliği üye ülkeleri şirketinden).

Erasmus Yunanistan Vizesi

Yunanistan’da bulunan üniversiteler arası öğrenci değişim Programı (Erasmus) aracılığıyla ülkeye gelecek vatandaşların bu vize türüne başvurmaları gerekmektedir. Uzun süreli (90 günden fazla) konaklama sağladığı için Yunanistan Ulusal Vize (D vizesi) kategorisindedir. Başvurmak için gereken dokümanlar; Schengen vize başvuru formu, ziyaret amacını tanımlayan dilekçe, pasaport, nüfus cüzdan fotokopisi, öğrenci belgesi, 2 adet biyometrik fotoğraf, sağlık sigortası poliçesinin orijinali, gidilecek kurum tarafından hazırlanan davetiye veya teminat, 18 yaşından küçükler için gereken evraklar şunlardır. Ebeveynlerden noter onaylı muvafakatname ve ebeveynlere ait banka hesap dökümleri, 18 yaşından büyük olanlar ise kendilerine ait banka hesap dökümü.

Eğitim Yunanistan Vizesi

Öğrenci vizesi olarak da bilinen bu vize türü kısa veya uzun süreli eğitim görmek için giden öğrencinin başvurması gereken vize türüdür. İki türlü de vize başvuru evrakları değişiklik göstermez. Başvurmak için ihtiyacınız olan dokümanlar şunlardır. Pasaport, vize başvuru formu, kimlik fotokopisi, 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası, son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet biyometrik fotoğraf, herhangi bir taşıta ait seyahat rezervasyonları, kalacağınız yere ait rezervasyonlar, banka hesap dökümleri, nüfus kayıt örneği, seyahat planını anlatır dilekçe, yurt dışı giriş çıkış belgesi, protokol yazısı, Yunanistan Başkonsolosluğu’na ziyaret tarihlerini ve masrafların kimin tarafından karşılanacağını belirten Türkçe yazılmış dilekçe ve son olarak öğrenci belgesi.

Yunanistan Vize Danışmanlık Başvurusu Öncesi Pasaportumu Nereden Alabilirim?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesinden form doldurup randevu oluşturmanız gereklidir. Randevu oluşturduktan sonra istenen dokümanları derlemeli, pasaport harcı ve defter bedelini ödemelisiniz. Pasaportun geçerlilik süresine göre harçlık ücreti değişiklik göstermektedir. Harçları yatırmak için İş Bankası aracılığı işlemleri tamamlayabilirsiniz. Pasaport için gereken evraklar şu şekildedir; Nüfus cüzdanı, T.C. kimlik cüzdanı veya geçici kimlik belgesi, geçtiğimiz 6 ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf, ödemelerin yapıldığına dair dekont, reşit olmayan vatandaşların yasal temsilcilerinin başvuru merkezinde hazır bulunmamaları durumunda muvafakatname ve harçsız pasaport başvurusunda bulunan öğrenciler için öğrenci belgesi.

Whatsapp İletişim
Whatsapp Destek
Merhaba.
Vize başvurusu mu yapmak istiyorsunuz?
Hotline
+905455724955