fbpx

İtalya Vize Danışmanlığı

İtalya Vize Danışmanlığı

Bir Avrupa ülkesi olan İtalya’ya turist olarak gidebilmek için gereken şartlardan bir tanesi vize almaktır. İtalya bir Shengen ülkesi olduğu için başvurulması gereken vize tipi de Shengen vizesidir. Bu vizeye sahip olunduğu zaman sadece İtalya değil diğer tüm Shengen ülkelerine girme hakkına sahip olunur. Burada önemli olan verilen vizenin süresi ve çoklu giriş hakkının verilip verilmediğidir. Vize süresi ve çoklu giriş haklı İtalya Vize Danışmanlığı sürecinde değerlendirilir. Shengen vizesi en az konaklanacak gün sayısı kadar verilebileceği gibi en fazla 90 gün ile sınırlı tutulmaktadır.

İtalya Vize Başvurusu Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Vize başvurusunda ne tür bir prosedürle karşılaşacağınız pasaport türüne göre değişir. İtalya’ya seyahat etmek isteyen bordo pasaport sahipleri konsolosluk yetkilileri tarafından standart vize prosedürüne göre değerlendirilirler. İtalya Vize Danışmanlığı başvurusu online olarak yapılmaktadır. Vize başvurusu turistlik vize, aile ziyareti vizesi, oturma vizesi, ticari vize ve çalışma vizesi olarak ayrılır. Turistlik vize için online başvurunun ardından randevu tarihi alınır ve istenen evraklar toplanarak başvuru merkezine gidilir. Turistlik vize için başvuru yapan kişinin İtalya’da geçireceği süreyi, bu süre içinde kendini idame ettirecek kadar maddi gücü olduğunu, gidiş dönüş uçak biletini ve konaklama bilgilerini belgelemesi gerekir. İtalya Vize Danışmanlığı sürecinde bu evraklar konsolosluk yetkilileri tarafından kontrol edilir ve vize süreci onaylanır. Turistlik vizenin onay süreci ortalama 15 iş gününde sonuçlanmaktadır.

Başvuru yapacak kişi yeşil, gri ya da diplomatik pasaporta sahip ise, İtalya’da geçireceği 90 güne kadar vize başvurusu prosedüründen muaf tutulur. Bordo pasaport sahibi kişilere uygulanan standart prosedürler bu pasaport sahiplerini kapsamaz.

Uzun Süreli Vize Nasıl Alınır

Turistlik vize yerine oturma vizesi ya da çalışma vizesi gibi daha uzun süreli vizelere başvuru yapmak için farklı prosedürlerden geçmek gerekir. Örneğin oturma vizesi için orada kalmayı istemesinin gerekçeleri belgelenmelidir. Bu gerekçeler çalışma, eğitim ya da evlilik gibi zaruri nedenlere bağlı olmalıdır. Ayrıca oturma vizesi için başvuruda bulunan kişi beyan ettiği gerekçeli halleri belgelemekle yükümlüdür. Vize talep eden kişi sırasıyla önce bölgedeki postaneye daha sonra da emniyete giderek vize başvuru süreçlerini tamamlamalıdır.

İtalya Vize Danışmanlığı için bir diğer uzun süreli vize konusu da çalışma vizesidir. Bu süreçte vizeye konu olan kişi çalışacağı yeri resmi olarak beyan etmelidir. Eğer kişi kendine ait bir iş yeri açtıysa valilikler aracılığıyla ticarethanesini belgeler ve bu belgeyle başvuruda bulunur. Ancak vize sahibi olmak isteyen kişi kendi iş yerinde değil farklı bir iş yerinde çalışacaksa başvuru ekli değişir. Oturma izninden farklı olarak çalışma izni için vize başvurusunu iş yeri sahibi yapar.

Hangi Durumlarda Vize Onayı Alınamaz

Vize başvuruları çeşitli nedenlerden dolayı reddedilebilir. Bu nedenlerin başında eksik evrak teslim edilmesi gelmektedir. Bunun yanında teslim edilen evrakların gereken şartları karşılamıyor olması da vize reddinin sebeplerinden biridir. Örneğin konaklama belgesi ya da gidiş dönüş biletlerin olmaması, beklenen maddi gücün altında kalınması ve benzeri nedenlerden dolayı vize onayı alınamayabilir. Nispeten daha kolay çözülebilecek bu ret sebeplerinin haricinde daha sorunlu ret sebepleri de vardır. Başvuru yapan kişinin sabıkası olması, daha önce aldığı vizeyi kullandığı dönemde kurallara riayet etmemesi vize reddi nedenlerinden biridir. Özellikle herhangi bir ülkede vize ihlali yapmış olan kişilerin vize reddi alma ihtimali yüksektir. Üstelik bu ihlal başvuru yapılan ülkede değil farklı bir ülkede gerçekleşmiş olsa dahi sonuç değişmemektedir.

Whatsapp İletişim
Whatsapp Destek
Merhaba.
Vize başvurusu mu yapmak istiyorsunuz?
Hotline
+905455724955