fbpx

İspanya Vize Danışmanlığı

İspanya Vize Danışmanlığı

İspanya

İspanya, doğal güzellikleri, sıcak insanları ve köklü tarihiyle turistler arasında çok popüler bir destinasyondur. Ülkenin başkenti Madrid’dir ve İspanya’da yaklaşık 47 milyon insan yaşamaktadır. İspanya’da İspanyolca, Katalanca ve Baskça gibi farklı diller konuşulur. Barcelona ve Madrid futbol kulüpleriyle ünlü ve turistler tarafından ziyaret edilen şehirlerdir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından da tatil veya ticari amaçlarla sıklıkla tercih edilir.

İspanya Vizesine Kimler Başvurabilir?

Umuma mahsus (bordo) pasaport sahipleri, turizm, iş, çalışma, öğrenim veya kalıcı ikamet için, bir İspanya vizesine başvurma ihtiyacı duymaktadırlar. Özel pasaport sahipleri (yeşil, siyah, gri) 90 gün süreyle vizeden muaftırlar.

İspanya Vize Türleri

İspanya için Turist vizeleri, öğrenci vizeleri, çalışma vizeleri ve aile vizeleri dahil olmak üzere farklı vize türleri mevcuttur;

  • Turist vizesi
  • Ticari vize
  • Öğrenci vizesi
  • Aile birleştirme vizesi
  • çalışma vizesi

Başvurmanız gereken vize türü, ziyaretinizin amacına ve kalış sürenize bağlı olarak değişmektedir. İspanya, Schengen bölge üyesidir ve bu sebeple Schengen vizesi vermektedir. Bu vize Avrupa ülkelerinde serbest dolaşım hakkı vermektedir ve diğer Avrupa ülkelerine Schengen vizesini aldıktan sonra giriş yapabilirsiniz. Seyahat türünüze uygun vizeyi seçmek ve başvuru sürecinizi başlatmak için danışmanlarımızla iletişime geçmenizi tavsiye ediyoruz.

İspanya Turistik vize

Turistik vize, kısa süreli vize türüdür. İspanya’da seyahat amacıyla kısa süre kalınmasına olanak tanımaktadır. Avrupa içerisinde yer alan Schengen bölgesi bir ülke olarak İspanya’ya turistik seyahatlerde Schengen vizesi alınmalıdır. İspanya turizm vizesi, İspanyol hükümetinin, turizm, arkadaş ve aile ziyareti veya iş amaçlı olarak İspanya’ya kısa süreli ziyaret yapmak isteyen Avrupa Birliği (AB) dışındaki vatandaşların girişine izin vermek için verilen bir vize türüdür. Bu tür bir vize genellikle 180 günlük bir dönem içinde 90 gün kadar kalışlar için geçerlidir. İspanyol turist vizesi almak için başvuru sahibi belirli kriterleri karşılamalı ve pasaport, seyahat programı ve finansal imkanlarını gösteren belgeler gibi gerekli belgeleri sağlamalıdır. İspanyol turist vizesi alma süreci ve gereksinimleri, başvuru sahibine göre de değişmektedir.

İspanya Öğrenci Vizesi

İspanya öğrenci vizesi, yabancı uyrukluların eğitim veya akademik araştırma yapmak amacıyla İspanya’ya girmelerine izin veren bir vize türüdür. Bu vize genellikle İspanya’da üç aydan fazla bir süre eğitim almayı planlayan kişiler için gereklidir. İspanya öğrenci vizesi alabilmek için, bireylerin İspanya’da tanınmış bir eğitim kurumuna kabul edilmiş olması ve belirli finansal ve dil gerekliliklerini karşılaması gerekir. Ek olarak, İspanya’da geçerli sağlık sigortası kapsamına ve konaklama düzenlemelerine dair kanıt sağlamalıdırlar. İspanya eğitim vizesinin işlem süresi, başvuruların hacmine ve başvurunun yapıldığı İspanya konsolosluğunun veya büyükelçiliğinin özel gereksinimlerine bağlı olarak değişebilir.

İspanya Aile Birleşimi Vizesi

İspanya Aile Birleşimi Vizesi, İspanya’da kendilerine katılmak isteyen İspanyol vatandaşlarının veya yasal sakinlerinin aile üyelerine verilen bir vize türüdür. Bu vize, aile üyelerinin birlikte İspanya’da yaşamasına ve ikamet etmesine izin verir. Bu vize için uygun olan aile üyeleri arasında eşler ve çocuklar bulunur.

Aile Birleşimi vizesine başvurmak için, İspanya’daki aile üyesinin önce İspanyol makamlarından aile birleşimi izni başvurusunda bulunması gerekir. Onay verildikten sonra, İspanya dışındaki aile üyeleri, kendi ülkelerindeki bir İspanyol konsolosluğuna veya büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunabilirler. Aile Birleşimi vizesi için gerekenler, geçerli bir aile ilişkisinin kanıtını, aile üyelerini desteklemek için yeterli mali durumu ve sağlık sigortasını içerebilir, ancak bunlarla sınırlı değildir. Kesin gereksinimler, İspanya konsolosluğuna veya büyükelçiliğine bağlı olarak değişebilir, bu nedenle en güncel bilgiler için firmamız ile iletişime geçerek bu süreci yürütmeniz tavsiye edilmektedir.

Başvuru Nereye Yapılır?

İspanya Schengen vize başvurusu direkt olarak konsolosluklardan yapılamamaktadır, Büyükelçiliğin yetkilendirdiği vize başvuru merkezleri aracılığıyla yapılabilmektedir. Başvurular, başvuru yapılan bölgenin çalışma alanında olan Büyükelçilik ya da konsolosluk tarafından değerlendirilir.

İspanya Vize Başvurusu Kaç Günde Sonuçlanır?

İspanya vize başvurusunun sonuçlanma süresi, başvuru yapılan konsolosluk/büyükelçilik ve başvuruya ilişkin belgelerin niteliğine göre değişebilir. Genelde, vize başvurularının sonuçlanma süresi 15 ila 30 gün arasında değişebilir. Ancak, bazı durumlarda bu süre daha uzun veya daha kısa olabilir. Başvuru sonuçlandıktan sonra, vizeyi almak için evrakların teslimi ve pasaportların iade işlemleri de dahil olmak üzere ek işlemler yapılabilir.

Whatsapp İletişim
Whatsapp Destek
Merhaba.
Vize başvurusu mu yapmak istiyorsunuz?
Hotline
+905455724955