fbpx

Rusya Vize Danışmanlığı

Rusya Vize Danışmanlığı

Rusya vize danışmanlığı kapsamında, vize başvurusu için yapmanız gereken ilk işlemin e – vize başvurusunda bulanmak olduğunu belirtebiliriz. Rusya’ya seyahat edecek Türk vatandaşlarının turistik amaçlı vize, ticari işler için gerekli ticari vize, öğrenci vizesi ve aile ziyareti ya da arkadaş – akraba ziyareti için mi başvuruda bulunacağını belirlenmesinin ardından gerekli pasaport koşulunu da sağladıktan sonra gerekli evraklar ile Rusya İstanbul Başkonsolosluğu’ndaki  ya da  Rusya Ankara Büyükelçiliği’ndeki randevusuna gidebilmesi mümkün olacaktır.

Randevuya giderken başvuru formunuzdaki bilgilerin eksiksiz ve güncel bilgilerden oluştuğundan emin olmanız gerekecektir. Rusya’ya her ne amaç ile gidilecek olursa olsun Rusya vizesi için Rusya konsolosluğu tarafından, temel bir takım belgeler talep edilecektir.

Rusya Vize Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

Rusya vize başvurusu için gerekli olan evraklar;

  1. 2 adet arka fonu beyaz olması koşulu ile çekilmiş biometrik fotoğraf,
  2. Arkalı önlü nüfus cüzdanı fotokopisi,
  3. Yabancı sağlık sigortası ile ilgili dökümler,
  4. Seyahat amacının belirtildiği detaylı dilekçeler,
  5. 18 yaşından küçük olan kişiler için anne ya da babası tarafından ıslak imza ile imzalanmış onay belgesi,
  6. Seyahat için önceden oluşturulmuş uçak bileti ve otel rezervasyonlarını içeren belgeler,
  7. 2 sayfası boş olacak olan pasaport şeklinde sıralanabilmektedir.

Rusya’ya gidiş amacınıza göre ekstra evraklar da talep edilecektir.

Rusya Seyahat Vizesi

Rusya seyahat vizesi turistik vize, ticari vize, işçi vizesi, aile birleşimi için eş vizesi, akraba ve aile ziyaretleri için vize ve öğrenci vizesi şeklinde alınabilmektedir.

Turistik vize başvurusu yaparken gerekli evraklar ile başvuru yapmak yeterli olacaktır.

Ticari vize için başvuru yapacak olan kişiye Rusya Dışişleri Bakanlığından onaylı davetiye gerekmektedir. Yine işçi vizesi için de  Rusya Federasyonu tarafından onaylanmış ıslak imzalı davetiyenin Türk vatandaşının vize başvuru evrakları arasında olması gerekecektir.

Eğitim vizesi için, vize başvurusunda bulunacak olan Türk vatandaşına okuldan ya da kurstan gönderilmiş elektronik veya orijinal davetiyenin vize evraklarına eklenmesi gerekecektir.

Aile ziyareti ve arkadaş vizesi için başvuran Türk vatandaşı adına, yanına gidilecek olan kişi tarafından elektronik davetiye göndermesi gerekecektir.

Eş vizesi için Rusya vizesine başvuruda bulunan kişinin evlilik cüzdanın vize evraklarına eklenmesi gerekecektir. Ayrıca Türk vatandaşının Rusya vatandaşı olan eşinin konsolosluğa bir dilekçe yazması gerekmektedir.

Rusya Vizesi Danışmanlığı

Rusya vizesi başvuruları ile ilgili bilinmesi gereken bilgiler;

  • Rusya Konsolosluğu 1 aylık, 3 aylık ve 6 aylık vize seçenekleri sunmaktadır.
  • Rusya vizesinin hazırlanma süresi başvuru yapıldıktan sonra 6 aylık vizeler için 10 iş günü daha kısa süreli vizeler için ise 7 iş günüdür.
  • Rusya vize dilekçenizi Rusça yazmanız vize sürecini olumlu etkileyecek önemli bir detaydır.
  • Vize randevusu aldığınız saatte orada olmanız son derece önemlidir. Aksi takdirde en az 30 gün yeni randevu alabilmeniz mümkün olmayacaktır.
  • Rusya vizesi için gerekli evrakların eksizsiz doldurulması ve bilgilerin tam ve güncel olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.
  • Vize harçlarının zamanında yatırılması gerekmektedir.
  • Pasaportunuzun 2 adet boş sayfası olması vizenin basılabilmesi için gereklidir. Bu bağlamda eski pasaport sahiplerinin Rusya vizesi başvurusu öncesinde pasaportlarını yenilemesi gerekmektedir. Ayrıca pasaportun başvuru tarihinden sonrası için 6 ay daha geçerli olması gerekecektir.
  • Rusya Federasyonu ile Türkiye arasındaki anlaşmalar doğrultusunda 1 Eylül 2019 tarihinden itibaren yeşil ve gri pasaport sahipleri vize almadan da Rusya’ya giriş yapabilecektir. Siyah pasaport sahipleri de Rusya’ya vize olmaksızın giriş yapabilirken bordo pasaportu olan vatandaşlar için vize şartı halen geçerlidir.
  • Rusya vizesi alabilmek için tek yetkili makam Rusya Konsolosluğu’dur. Bu nedenle vize sürecinde yoğunluk yaşanabileceğinin bilinmesi ve bu bağlamda tüm planlamaların yapılması gerektiğinin de bilinmesi son derece önemlidir, şeklindedir.
Whatsapp İletişim
Whatsapp Destek
Merhaba.
Vize başvurusu mu yapmak istiyorsunuz?
Hotline
+905455724955