Almanya Vize Danışmanlığı
Almanya’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, uygun olan vize türünü seçerek Almanya vizesi için başvuru yapabilirler. Başvuru yapmadan önce seyahat amacı ve mali durumlarına göre farklı vize türlerini değerlendirmeleri gerekir. Örneğin, aile ziyareti amaçlı seyahat için eğitim vizesi başvurusu yapmak yanlış olacaktır. Almanya, eğitim, aile birleşimi ve çalışma gibi farklı amaçlar için farklı vize türleri sunmaktadır. Schengen vizesi, Avrupa’nın hemen hemen tamamında serbest dolaşım hakkı veren bir vizedir. Avrupa’daki 26 ülkeye giriş çıkış yapılabilmektedir. Almanya Schengen vizesini aldıktan sonra diğer Avrupa ülkelerine de giriş yapabilirsiniz.
Almanya Schengen vizesi için geçerli bir pasaport, kalacağınız süre için bankada yeterli miktarda para olduğuna dair kanıt ve konaklama ile uçuş bilgilerini içeren rezervasyon belgelerinin sunulması gerekir ve başvuru için vize başvuru ücreti ödenmelidir ve Vize başvuruları, Almanya Konsolosluğuna yapılmaktadır. Fakat, konsolosluk yetkili aracı firma üzerinden ve vize danışmanlık firmaları ile vize başvuruları yapılmasını önermektedir.
Almanya Vizesine Kimler Başvurabilir?
Umuma mahsus (bordo) pasaport sahipleri, turizm, iş, çalışma, öğrenim veya kalıcı ikamet için, bir Almanya vizesine başvurma ihtiyacı duymaktadırlar.
Almanya İş Arama Vizesi
Almanya Göç Yasası, Mart 2020’de yürürlüğe giren bir yasa tasarısıdır, ülkedeki kalifiye insan sayısını artırmak isteyen Almanya’nın, AB üyesi olmayan ülke vatandaşlarına sunduğu bir fırsattır. Bu yasa sayesinde Almanya’da çalışmak ve yaşamak isteyen kişiler Almanya’ya İş arama vizesi ile giderek uzman oldukları alanda iş arayabilirler. Yasanın getirdiği kolaylık; üniversite mezunları haricinde, mesleki tecrübesi veya mesleki eğitimi bulunanlara da Almanya’ya giriş fırsatı sunuyor olmasıdır. Bu sayede 6 ay boyunca Almanya’da iş arayabilirsiniz. Almanya iş arama vizesine başvurmak için uzman danışmanlarımızla görüşerek en doğru adımları atabilirsiniz.
Almanya Ticari Vize
Ticari vize, ziyaretçilerin Türkiye’deki firmaları aracılığıyla konferans, proje, kongre, seminer gibi faaliyetlere gitmek için alması gereken bir vizedir. Bu vize ile birçok ülkeye, Avrupa Birliği ülkelerinden uzak doğu ülkelerine kadar gidebilmeniz mümkündür. Ticari vize kısa süreli vize kategorisinde yer alır ve gideceğiniz ülkede en fazla 30 gün kalabilme imkanı verir.
Almanya Çalışma Vizesi
Çalışma vizesi, yurt dışındaki bir firmada çalışma ve o ülkede oturma hakkı kazanma amaçlı başvurulan bir vizedir. Bu vizeye başvurmak için öncelikle yurt dışındaki bir firma ile iş sözleşmesi yapmanız gerekir. Çalışma vizesi oturum izni verdiğinden, uzun süreli “D tipi” vize kategorisine girmektedir ve diğer vize türlerine göre daha kapsamlı ve kompleks prosedürlere sahiptir. Ayrıca, farklı ülkelerin çalışma vizesi için sıkı kurallar uygulayabileceklerini ve sürecin eksiksiz ve doğru bir şekilde yürütülmesinin önemli olduğunu unutmayın.
Vize Başvurusu Kaç Günde Sonuçlanır?
Almanya Konsolosluğunun işleyişi ve turizm sezonunda oluşabilecek yoğunluk gibi nedenler göz önüne alınarak, yaklaşık 1 ay önce vize başvurularınız için hazırlık işlemlerinizi başlatmaktır. Başvurular genellikle 4 hafta içerisinde sonuçlanmaktadır. Almanya Konsolosluğu, vize başvurusu sırasında ilk defa vize başvurusu yapan kişilerden parmak izi alma uygulaması yapmaktadır ve 12 yaşından küçükler de bu uygulamadan muaf değildir.
Dikkat edilmesi gerekenler
Almanya vizesi başvurularında en önemli nokta belgelerin tam ve eksiksiz olarak hazırlanmasıdır. Konsolosluk tarafından istenen evraklar, hata içermeyen bir şekilde sunulmalıdır. Başvuru formu özellikle dikkatli bir şekilde doldurulmalıdır. Eğer Almanya’da tanıdıklarınız veya yakınlarınız varsa, sizin adınıza bir davetiye yollamaları, vize başvuru sürecini kolaylaştıracaktır. Almanya Konsolosluğu davetiye ile yapılan seyahatleri daha güvenilir kabul etmektedir. Almanya’ya herhangi bir amaçla ziyaret için vize başvuru yapacak kişilerin standart evrakların yanı sıra, Almanya Belediyesi tarafından onaylanmış bir davetiye-istek mektubu da sunması gerekmektedir. Bu davetiye, Almanya’da oturan bir Alman vatandaşı tarafından verilebilir ve davet eden kişinin dilekçe, pasaport fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır. Eğer davet eden kişi orada ikamet etme hakkı olan bir yabancı ise, Almanya’daki bulunduğu bölgedeki belediyeden onaylı davetiye, kimlik bilgileri ve dilekçe ile birlikte göndermesi gerekmektedir.