fbpx

Hollanda Vize Danışmanlığı

Hollanda Vize Danışmanlığı

Hollanda

Hollanda, kuzeybatı Avrupa’da bulunan bir ülkedir. Kuzey Denizi kıyısında yer alır ve doğuda Almanya ve güneyde Belçika ile sınır komşusudur. Hollanda’nın başkenti ve en büyük şehri Amsterdam’dır ve ülke ayrıca Rotterdam, Lahey ve Utrecht gibi diğer büyük şehirlere de ev sahipliği yapmaktadır.

Hollanda Vizesine Kimler Başvurabilir?

Umuma mahsus (bordo) pasaport sahipleri, turizm, iş, çalışma, öğrenim veya kalıcı ikamet için, Hollanda vizesine başvurma ihtiyacı duymaktadırlar. Özel pasaport sahipleri (yeşil, siyah, gri) 90 gün süreyle vizeden muaftırlar.

Hollanda Vize Türleri

Hollanda, eğitim, aile birleşimi ve çalışma gibi farklı amaçlar için farklı vize türleri sunmaktadır. Hollanda  Schengen bölgesinde yer almaktadır. Schengen vizesi, Avrupa’nın Neredeyse tamamında serbest dolaşım hakkı veren bir vizedir. Hollanda Schengen vizesini aldıktan sonra diğer Avrupa ülkelerine de giriş yapabilirsiniz. Hollanda ayrıca, Eğitim vizesi, transit vize, ticari vize gibi farklı vize türleri de sunmaktadır.

Hollanda vizesi için geçerli bir pasaport, kalacağınız süre için bankada yeterli miktarda para olduğuna dair kanıt ve konaklama ile uçuş bilgilerini içeren rezervasyon belgelerinin sunulması gerekir ve başvuru için vize başvuru ücreti ödenmelidir. Vize başvuruları, aracı firma üzerinden Hollanda Konsolosluğuna yapılmaktadır.

Hollanda Turistik vize

Turistik vize, kısa süreli vize türüdür. Hollanda’da seyahat amacıyla kısa süre kalınmasına olanak tanımaktadır. Avrupa içerisinde yer alan Schengen bölgesi bir ülke olduğu için Hollandaya yapılan turistik seyahatlerde C – tipi Schengen alınmalıdır. Bu vize türü, turizm, iş veya aile ve arkadaş ziyareti için Hollanda’da veya herhangi bir Schengen ülkesinde 180 günlük süre içinde 90 güne kadar kalmanıza izin verir.

Hollanda Eğitim Vizesi

Hollanda, ülkede yüksek öğrenim görmek isteyen uluslararası öğrenciler için uzun süreli vize veya D tipi vize olarak da bilinen bir eğitim vizesi sunmaktadır. Bu vize, Hollanda’da 90 günden fazla kalmayı planlayan öğrencilere yöneliktir.

Eğitim vizesi almak için öncelikle Hollanda’da tanınmış bir eğitim kurumuna kabul edilmeniz gerekir. Eğitiminiz sırasında kendinizi desteklemek için yeterli mali kaynağa sahip olduğunuza dair kanıtın yanı sıra, okuldan aldığınız kabule yönelik de kanıt sağlamanız gerekecektir. Ek olarak, kendi ülkenizden bir sağlık sigortası kanıtı, Hollanda’da konaklayacağınız yerin rezervasyon/kontrat belgeleri de istenmektedir.

Gerekli tüm belgelere sahip olduğunuz takdirde, Hollanda büyükelçiliğine veya konsolosluğuna eğitim vizesi için başvurabilirsiniz. Vizenizi aldıktan sonra eğitim vizesi Hollanda’ya girmenize ve eğitiminiz boyunca kalmanıza izin verecektir. Okurken kendinizi finansal olarak desteklemek için haftada belirli bir saat çalışmanıza da izin verilmektedir.

Hollanda Transit Vizesi

Hollanda transit vizesi, yolcuların başka bir ülkeye giderken Hollanda üzerinden geçiş yapmasına izin veren kısa süreli bir vizedir. Schengen Bölgesi’ne dahil olmayan bir ülkenin vatandaşıysanız veya Schengen Bölgesi dışındaki bir ülkeye Hollanda üzerinden aktarmalı bir uçuşla seyahat ediyorsanız, transit vizeye ihtiyacınız olabilir.

Hollanda transit vizesi, ülkede 5 güne kadar kalmanıza izin verir ve yalnızca tek bir geçiş için geçerlidir. Bu, Hollanda dışındaki bir ülkeye devam etmek için bir biletinizin olması gerektiği ve ziyaretinizin amacının yalnızca transit amaçlı olması gerektiği anlamına gelir.

Başvuru Nereye Yapılır?

Hollanda vizesi başvuruları doğrudan konsolosluklardan yapılamamaktadır, Büyükelçiliğin yetkilendirdiği vize başvuru merkezleri aracılığıyla yapılabilmektedir. Başvurular, başvuru yapılan bölgenin çalışma alanında olan Büyükelçilik ya da konsolosluk tarafından değerlendirilir. Örneğin, Ankara’dan yapılan başvurular Ankara Büyükelçiliği tarafından değerlendirilir. Vize başvurusu için gerekli evraklar devamlı olarak güncellenmektedir, bu sebeple en doğru bilgiyi almak için uzman danışmanlarımızla çalışarak vize sürecinizi atlatabilirsiniz.

Vize Başvurusu Kaç Günde Sonuçlanır?

Hollanda Konsolosluğunun/Büyükelçiliğinin işleyişi ve yoğunluk gibi nedenler göz önüne alınarak, vize başvuru süreci minimum 1 ay önceden başlatılmalıdır. Başvuruların sonuçlanma süresi vize türüne göre 2-4 hafta arasında değişmektedir. Hollanda, diğer Schengen ülkelerinde de olduğu gibi, ilk defa vize başvurusu yapan kişilerden parmak izi almaktadır ve 12 yaşından küçükler de bu uygulamaya dahildir. Firmamız, bu işlem için sizi yönlendirecek ve başvuru esnasında karşılaşılabilecek durumlarla ilgili destek olacaktır.

Whatsapp İletişim
Whatsapp Destek
Merhaba.
Vize başvurusu mu yapmak istiyorsunuz?
Hotline
+905455724955