fbpx

Fransa Vize Danışmanlığı

Fransa Vize Danışmanlığı

Fransa

Fransa, Batı Avrupa’da bulunan bir ülkedir. Belçika, Lüksemburg, Almanya, İsviçre, İtalya, Monako, İspanya ve Andorra ile sınır komşusudur. Ülke ayrıca güneyde Akdeniz ve batıda Atlantik Okyanusu boyunca kıyı şeridine sahiptir. Başkenti Paris’tir. Fransa zengin tarihi, sanatı, edebiyatı, mutfağı ve modasıyla tanınır. Ayrıca Eyfel Kulesi, Louvre Müzesi ve Versay Sarayı gibi birçok ünlü simge yapıya ve turistik mekana ev sahipliği yapmaktadır.

Fransa Vizesine Kimler Başvurabilir?

Umuma mahsus (bordo) pasaport sahipleri, turizm, iş, çalışma, öğrenim veya kalıcı ikamet için, Fransa vizesine başvurmaları gerekmektedir. Özel pasaport sahipleri (yeşil, siyah, gri) ise 90 gün süreyle vizeden muaftırlar fakat uzun dönem konaklamalar için onlarında vize başvurusu yapmaları gerekir.

Fransa Vize Türleri

Fransa, eğitim, aile birleşimi ve çalışma gibi farklı amaçlar için farklı vize türleri sunmaktadır. Hollanda  Schengen bölgesinde yer almaktadır. Schengen vizesi, Avrupa’nın Neredeyse tamamında serbest dolaşım hakkı veren bir vizedir. kemerler ve Eyfel Kulesi, Louvre Müzesi ve Versay Sarayı gibi turistik yerler.
Umarım bu yardımcı olur! Başka sorunuz varsa bana bildirin.
Fransa’yı ziyaret etmek veya Fransa’da ikamet etmek isteyenler için kalış amacına ve süresine bağlı olarak çeşitli vize türleri mevcuttur.

Kısa süreli vizeler (Schengen vizeleri):  Bu vizeler, altı aylık bir süre içinde 90 güne kadar kalışlar için verilir ve turizm, iş veya aile ziyaretleri için uygundur. Schengen bölgesindeki 26 ülke içinde ek vizeye ihtiyaç duymadan seyahate izin verdiği için Schengen vizeleri olarak da bilinirler.

Uzun süreli vizeler: Bu vizeler 90 günden fazla kalışlar içindir ve Fransa’da çalışmayı, okumayı veya yerleşmeyi planlayan kişiler için gereklidir. Çalışma vizesi, öğrenci vizesi, aile birleşimi vizesi gibi çeşitli uzun süreli vize türleri vardır.

Transit vizeler: Bu vizeler, başka bir varış noktasına giderken Fransa’dan geçmesi gereken yolcular için gereklidir.

Havaalanı transit vizeleri: bir Fransız havaalanından aktarma yapan ancak uluslararası transit alanından ayrılmayı planlamayan kişiler için gereklidir.

Denizaşırı bölgeler için vize: Fransız Guyanası, Martinik veya Reunion gibi Fransız denizaşırı bölgelerini ziyaret etmeyi planlayan gezginler için gereklidir.

Diplomatik ve resmi vizeler: resmi iş için Fransa’ya seyahat eden diplomatlara ve diğer hükümet yetkililerine verilir.

Fransa Turistik vize

Turistik vize, kısa süreli vize türüdür. Fransa’da seyahat amacıyla kısa süre kalınmasına olanak tanımaktadır. Avrupa içerisinde yer alan Schengen bölgesi bir ülke olduğu için Fransa’ya yapılan turistik seyahatlerde C – tipi Schengen alınmalıdır. Bu vize türü, turizm, iş veya aile ve arkadaş ziyareti için Fransa’da 180 günlük süre içinde 90 güne kadar kalmanıza izin verir.

Fransa Çalışma Vizesi

“Uzun süreli çalışma vizesi” olarak da bilinen Fransa çalışma vizesi, bireylerin Fransa’da 90 günden fazla çalışmasına ve yaşamasına izin veren bir vize türüdür. Bu vize, bir Fransız şirketi veya kuruluşu için çalışmayı planlayan veya Fransa’da kendi işini kurmayı düşünen yabancı uyruklu kişiler için gereklidir.

Fransa çalışma vizesi almak için, başvuru sahibinin bir Fransız işverenden iş teklifi alması veya Fransa’da bir iş kurma planları olması gerekir. İşveren veya işletme, Fransız makamlarına kayıtlı olmalı ve vize başvurusunu desteklemek için gerekli belgeleri sağlamalıdır.

Fransa Aile/Arkadaş ziyareti

“Aile ziyaretleri için kısa süreli vize” olarak da bilinen Fransa aile ziyareti vizesi, yabancı uyruklu kişilerin Fransa’daki aile üyelerini veya arkadaşlarını geçici bir süre için ziyaret etmelerine olanak sağlayan bir vize türüdür. Bu vize 180 günlük süre içinde 90 güne kadar olan konaklamalar için geçerlidir.

Fransa aile ziyareti vizesi almak için başvuru sahibi, geçerli bir pasaport, doldurulmuş vize başvuru formu, Fransa’da kalış süresini kapsayacak mali kaynakların kanıtı, Fransa’da konaklama kanıtı ve Fransa’daki aile üyesinden/ arkadaştan bir davet mektubu gibi çeşitli belgeler sunmalıdır. Davet mektubunda ziyaretin amacı ve süresi, başvuru sahibi ile davet eden kişi arasındaki ilişki, ziyaret sırasında sağlanacak konaklama ve maddi destek hakkında bilgiler yer almalıdır.

Başvuru Nereye Yapılır?

Fransa vizesi başvuruları doğrudan konsolosluklardan yapılamamaktadır, Büyükelçiliğin yetkilendirdiği vize başvuru merkezleri aracılığıyla yapılabilmektedir. Başvurular, başvuru yapılan bölgenin çalışma alanında olan Büyükelçilik ya da konsolosluk tarafından değerlendirilir. İstanbul’dan yapılan başvurular İstanbul Büyükelçiliği tarafından değerlendirilir. Vize başvurusu için gerekli evraklar güncellenmektedir, bu sebeple en doğru bilgiyi almak için tecrübeli danışmanlarımızla çalışarak vize sürecinizi en güncel bilgiler doğru evrakları vererek sorunsuz atlatabilirsiniz.

Vize Başvurusu Kaç Günde Sonuçlanır?

Fransa Konsolosluğunun/Büyükelçiliğinin işleyişi ve yoğunluk gibi nedenler göz önüne alınarak, vize başvuru süreci minimum 1 ay önceden başlatılmalıdır. Başvuruların sonuçlanma süresi vize türüne göre 2-4 hafta arasında değişmektedir. Fransa, diğer Schengen ülkelerinde de olduğu gibi, ilk defa vize başvurusu yapan kişilerden parmak izi almaktadır ve 12 yaşından küçükler de bu uygulamaya dahildir. Firmamız, bu işlem için sizi yönlendirecek ve başvuru esnasında karşılaşılabilecek durumlarla ilgili destek olacaktır.

Whatsapp İletişim
Whatsapp Destek
Merhaba.
Vize başvurusu mu yapmak istiyorsunuz?
Hotline
+905455724955